Ahaus

Van kleine bedrijven tot barokke kastelen:

Ahaus onthaalt u op een indrukwekkende combinatie van historie, idylle en nostalgie. De imposante waterburcht vormt het middelpunt van het meer dan 900 jaar oude stadje. Het slot werd aan het einde van de zeventiende eeuw gebouwd als zomerresidentie voor de bisschoppen van Münster.

U zult het zeker niet berouwen dat u voor een bezoek aan het slot even van de route moet afwijken. Volgers van de Hamalandroute moeten rechtsaf slaan op de rotonde in het centrum. Om bij het kasteel te komen neemt u het verkeersplein voor driekwart. Van daaraf volgt u de borden naar de parkeerplaatsen.

 

De bezoeker wordt beloond:

Na de Tweede Wereldoorlog zijn de barokke gebouwen in oude luister hersteld. In de tuinzaal toont men sculpturen van de Gröninger-Werkstatt. Het schoolmuseum geeft inzicht in het onderwijs in grootmoeders tijd, in het Torhausmuseum staat de plaatselijke, archeologische geschiedenis centraal. Toegang tot beide musea is gratis. De burcht, die tegenwoordig onderdak biedt aan de technische academie van Ahaus, is tevens het culturele middelpunt van de stad. Met zekere regelmaat vinden er concerten plaats. Voor het geval u Ahaus aan een nadere verkenningstocht wilt onderwerpen, is het Wasserschloss het meest logische vertrekpunt.

Ahaus Marketing & Touristik GmbH
Oldenkottplatz 2
48683 Ahaus
Tel. 02561-444444

marketing(at)ahaus.de
www.ahaus.de

Tips:

  • Kasteel met park, school- en Torhausmuseum in Ahaus. Bezichtiging van het slot alleen op afspraak, het park is vrij toegankelijk.
  • Schulmuseum: gratis entree, rondleidingen mogelijk op afspraak.
  • Torhausmuseum: rondleidingen mogelijk op afspraak.
  • Quantwicker windmolen: buitenterrein vrij toegankelijk, interieur alleen bij tentoonstellingen te bezichtigen. 48683 Ahaus-Wüllen.
  • Stadswandeling Ahaus
  • Aansluiting op fietsroutes van het fietsroutenetwerk Münsterland, o.a. 100 Schlösser Route, Flamingo-Route.