Asbeck

Als u vervolgens verder wilt naar Asbeck, kan dat slechts gedeeltelijk over hoofdverkeerswegen. U zult zich hoofdzakelijk een weg moeten banen over landweggetjes. Rust en ruimte vindt u hier in overvloed. Slechts nu en dan komt u temidden van de velden en de afgelegen boerderijen ogenschijnlijk verdwaalde joggers en Nordic Walkers tegemoet. De kruizen en heiligenbeelden langs de weg wijzen op het godsvruchtige karakter van de bevolking. Vreemd is dit niet, omdat in Asbeck ooit een Augustijnskloster en seminarie voor adellijke dames gevestigd ware

St. Margaretakerk, de Hunnenpoort, het oude Abdissenhuis

Sporen uit die tijd vindt u vandaag de dag nog in het schilderachtige centrum in de vorm van de St. Margaretakerk, de Hunnenpoort, het oude abdissenhuis, de twee verdiepingen tellende galerie met Romaanse heiligbeelden, de Stiftsmühle en het onlangs gerestaureerde Dormitorium. En aangezien u er toch bent, is het een kleine moeite om meteen even een kijkje te nemen bij de 1000 jaar oude linde en de schandpaal bij het voormalige Huis Asbeck.

VV Legden e.V.
Hauptstraße 17
48739 Legden
Tel. 02566-9503

vvlegden(at)t-online.de
www.vvlegden.de

Tips:

  • Rondwandeling door Asbeck met Dormitorium, Romaanse heiligbeeldengalerij, parochiekerk St. Margareta, het abdissenhuis, de „Hunnenpoort“ en de Stiftsmühle. Info bij Heimatverein Asbeck: Stiftstraße 20, 48739 Legden/Asbeck, tel. 0049-2566-909419, www.heimatverein-asbeck.de. 
  • De schandpaal bij het voormalige Huis Asbeck en de 1000-jarige linde aan de Lindeweg.
  • Ofenmuseum, www.ofenmuseum.de