Pröbsting

 

Paradijs voor watersporters:

Via rustige buitenwegen belandt u bij de Pröbstingsee, een klein paradijsje voor watersportliefhebbers. De 100.000 vierkante meter grote recreatieplas biedt alle ruimte om te zeilen, surfen, peddelen, roeien en te waterfietsen. U mag uiteraard ook zelf een duik in het diepe nemen. Op het zandstrand en de zonweide kunt u onbekommerd bruinbakken. Op de wandelpaden door het Pröbstinger bos kunt u als afwisseling van al het gespetter even de benen strekken.
De Planetenweg, een fiets- en wandelroute van de zon naar de dwergplaneet Pluto (ca. 6 km) is zeker de moeite waard. De route eindigt bij de Josef-Bresser-sterrenwacht. Hier vindt u veel informatie over de diverse planeten en wetenswaardigheden over de hemellichamen. www.planetenweg-borken.de.  Las daarna bij het Freizeithaus Pröbsting een korte pauze in voor een hapje en een drankje. Bij de echte liefhebber valt de Biergarten zeker in de smaak. Proost! De kinderen vermaken zich ondertussen wel in de speeltuin of op de minigolfbaan. Het zeventiende-eeuwse landhuis Pröbsting mag ook gezien worden. 
En wie wil fietsen, kan ook vanaf hier aansluiting vinden op de routes van het fietsroutenetwerk Münsterland.

Tourist-Info Borken met Fietsenverhuur
Altes Rathaus
Marktpassage 3
46325 Borken
Tel. 02861-939252

tourist-info(at)borken.de
www.borken.de

Tips:

  • Rereatieplas Pröbstingsee (oppervlakte ca. 100.000 m2) met kiosk, zandstrand, zonweide, restaurant/Biergarten. Bovendien is er een minigolfbaan, grote kinderspeelplaatsen en een camping met standplaatsen voor tenten en campers, tel. 0049-2861-7870.
  • Landhuis Pröbsting, voor het eerst genoemd in 1221 en in 2010 gerestaureerd (tegenwoordig ziekenhuis ). Pröbstinger Allee 14, 46325 Borken. De binnenplaats is vrij toegankelijk, het huis zelf is niet te bezichtigen.
  • Sterrenwacht Josef Bresser, Ant Kruse Bömken 21, 46325 Borken, Stadsdeel Hoxfeld, tel. 0049-2861-805881 of 0049-2542-64840. www.sternfreunde-borken.de Planetenweg www.planetenweg-borken.de Ingang naar de toegangsweg aan de Pröbstinger Allee bij de zon.
  • Aansluitingsmogelijkheden op fietsroutes van het fietsroutenetwerk Münsterland, 100 Schlösser Route, Flamingoroute, Hohe-Mark-Route, agri-cultura Route, Bocholter-Aa-Radweg, Radroute Flusslandschaft Achterhoek-Westmünsterland en aansluiting op de nationale wandelwegen X 3 en X 4c. Routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar bij Tourist- Info Borken.