Bredevoort

 

Recreatiegebied de Slingeplas:

Bij de Slingeplas bij Bredevoort zult u evenmin vervelend vinden om kopje onder te gaan. Het hectare grote recreatiegebied heeft alles in huis voor waterratten en zonaanbidders, surfers en hengelaars.

De plaats voor boeken - Bredevoort:

Een apart hoofdstuk kan worden gewijd aan de grote hoeveelheid boekhandels en antiquariaten in ‘Bredevoort Boekenstad’. De boekenmarkten die met zekere regelmaat worden gehouden, geven u een uitgelezen kans om díe leeswerkjes te bemachtigen die u al een hele tijd zoekt. Ook over de geschiedenis van het stadje zelf kan zonder problemen een dikke pil worden vol geschreven. Een stadswandeling licht alvast een tipje van de sluier op. Achter ieder gebouw in Bredevoorts smalle straatjes gaat een verhaal schuil. Wist u bijvoorbeeld dat Hendrikje Stoffels, de huishoudster en geliefde van Rembrandt, in Bredevoort werd geboren? De Vestingstadroute neemt u mee terug naar de tijd waarin Bredevoort garnizoensstad was. Wilt u liever fietsen? Dan geeft de 35 kilometer lange fietsroute rondom Aalten u een mooie gelegenheid om de omgeving beter te leren kennen.

Vanuit Bredevoort voert de Hamalandroute over idyllische alleeën en afgelegen weggetjes naar Vragender. Hier is Toeristisch Overstap Punt (TOP) Beneman (zie pagina 4) waar een ommetje door het groen gemaakt kan worden. Vanaf de parkeerplaats tegenover Café-Restaurant Beneman starten onder andere de Arfgoodroute en de agri-cultura Route.

VVV Agentur Aaltense Musea
Markt 14
NL- 7121 CS Aalten
Tel. 0031-543-473052

Info@vvvaalten.nl
www.vvvaalten.nl

VVV Agentur Bredevoort
Markt 8
NL-7126 AZ Bredevoort
Tel. 0031-543-452380

vvvbredevoort(at)gmail.com

Tips:

  • Recreatiegebied De Slingeplas, Kruittorenstraat 20, 7126 BH Bredevoort.
  • TOP Slingeplas, startpunt van o.a. agri-culturaroute, meerdere wandeltochten en twee inline-skateroutes.
  • Wandeling door ‘Bredevoort Boekenstad’ en de Vestingstadroute, Markt 8, 7126 AZ Bredevoort, tel. 0543-452380, booktown@planet.nl, www.bredevoort-boekenstad.nl
  • Agri-culturaroute en Aaltenroute zijn verkrijgbaar bij VVV Aalten en Bredevoort. Arfgoodroute is verkrijg baar bij alle VVV’s in de omgeving.
  • TOP Beneman in Vragender, startpunt voor Arfgoodfietsroute, agriculturarout en drie inline-skateroutes.
  • Museum Aalten, Markt 14, 721CS Aalten, tel. 0543-471797, www.aaltensemusea.nl
  • Molen Prins van Oranje, Landstraat 32-34, 7126 AV Bredevoort.
  • Plein ´t Zand en de Kruittorenstraat met elementen uit de geschiedenis van de vestingstad.
  • Boekwinkeltjes, ateliers en expositieruimtes.
  • Oude Sint Helenakerk met zeldzame muurschilderingen, Landstraat 22, 7121 CR Aalten.