Eibergen

Al voordat u Eibergen heeft bereikt doemt aan de horizon de markante watertoren op. Wanneer u naar de Mallumse watermolen (1748) wilt, sla dan bij binnenkomst in het dorp direct linksaf. De molen behoorde reeds in 1188 tot de heerlijkheid Hof van Mallum. Op de zaterdagmiddagen kunt u het gerestaureerde maalbedrijf in werking zien. U mag dan meteen een kijkje nemen in het meer dan 250 jaar oude muldershuis, terwijl de aangrenzende sluis eveneens een boeiende aanblik biedt. U kunt desgewenst ook aanmonsteren voor een boottocht met Berkelzomp de Snippe over de Berkel naar Rekken. In overleg met de VVV kunt u ook uw eigen route over het water uitstippelen.

Geeft u de voorkeur aan de fiets, rijdt u dan via de Flamingo Route door het Zwillbrocker Venn. In de zomermaanden bestaat de kans dat u onderweg deze roze steltlopers op hoge poten in het hoogveen ziet staan. Bij verhuurbedrijf Ten Brinke staat een passend rijwiel voor u klaar. Om wat meer aan de weet te komen over het leven van alledag in Eibergen en omgeving bent u bij Historisch Museum De Scheper en boerderij De Vuurrever aan het juiste adres. Zo verwijst het bijzondere stropersgerei naar bezigheden die het daglicht niet helemaal konden verdragen… De wandschilderingen in de NH-Kerk ‘De oude Matthëus‘ aan de Grootestraat zijn eveneens het bekijken waard.

VVV Eibergen, Kerkstraat 3a, 7151 BT Eibergen
Tel. 0031-545-471911
info(at)vvveibergen.nl
www.vvvberkelland.nl

Tips:

  • De Mallumse watermolen (1748) met schutsluis en Muldershuis, Mallumse Molenweg 37, 7151 VN Eibergen. Toeristisch Overstap Punt (TOP) en startpunt van een bewegwijzerde wandelroute. Info: VVV Eibergen.
  • Vaartocht over de Berkel met een nagebouwde Berkelzomp, reserveren bij het VVV.
  • Museum De Scheper met boerderij De Vuurrever, Hagen 24, 7150 AB Eibergen, tel. 0545-471050.
  • NH-kerk ´De Oude Matthëus´ met wandschilderingen, Grootestraat 50, 7151 BD Eibergen, tel. 0545-471217, pkeibergen(at)chello.nl.
  • Inline-skateroute 5 km. Routebeschrijving is verkrijgbaar bij VVV Eibergen.
  • Flamingoroute, deze fietsroute is verkrijgbaar bij VVV Eibergen.
  • Belevenispark „Hof van Eckberge“, Lintveldseweg 1a, 7151 NK Eibergen