Groenlo

 

Landelijke idylle en oorlogszuchtige vergangenheid:

De vredige ambiance in ogenschouw nemend, is het moeilijk voor te stellen dat men in Groenlo nog steeds volop spreekt over de 80-jarige Oorlog (1568-1648). Toen werd afwisselend door Nederlandse en Spaanse troepen belegerd. Ruim vier eeuwen later zijn de sporen van de belegering van ‘Grolle’ nog duidelijk zichtbaar. De wallen, kanonnen en de stadsgracht zijn overblijfselen uit die woelige periode. Dat geldt ook voor de Calixtuskerk, waar wisselend zowel protestanten als katholieken hun geloof beleden. In de Callistus Kerk wordt de geschiedenis van de belegering in 1672 met een spectaculaire klank-en lichtspel tot leven gebracht.

Het Stedelijk Museum toont facetten van het industriële en culturele verleden van Groenlo. O.a. vindt u er: archeologische vondsten uit de prehistorie, een religieuze kamer, een verzameling van wapens uit de 19e eeuw, een Groenlose stijlkamer uit het begin van 1900 en een collectie van oude kaarten, gravures en foto‘s. „Puur Natuur“ belooft het Nationaal Park „De Leemputten“, een voormalige kleiput, waaruit zich uitgestrekte meren en een wandelgebied ontwikkelde.

VVV Groenlo
Mattelierstraat
NL-7141 BP Groenlo
0031-544-461247

www.vvvoostgelre.nl
info(at)vvvgroenlo.nl

Ambachtelijke Bierroute

Onder leiding van een stadsgids loopt u de Ambachtelijke Bierroute, een tocht van ongeveer 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo. De Bierroute is een mix van een stadswandeling en kroegentocht waar u gedurende de wandeling allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over de vestingstad Groenlo en haar brouwgeschiedenis te horen krijgt.

Kosten: zijn € 19,75 per persoon (met een minimum van 10 volwassen personen), inclusief stadsgids en 6 coupons per persoon. 

Meer informatie op www.bierroute.nl.

Tips:

    • Natuurgebied De Leemputten, Entree naar De Leemputten bij TOP Café/Restaurant/Speeltuin Haak en Hoek, Holterhoekseweg 6, 7143 HZ Groenlo, tel. 0544-461434, info@haakenhoek.nl, www.haakenhoek.nl
    • Stadsmuseum Groenlo, Mattelierstraat 33, 7141 BP Groenlo, tel. 0544-461247, info@ stadsmuseumgroenlo.nl www.stadsmuseumgroenlo.nl