Heiden

 

De 'Düwelsteene' (duivelsstenen):

Wanneer u ongeveer drieënhalve kilometer voor Heiden rechtsaf slaat het bos in, voert uw weg naar de zogenaamde ‘Düwelsteene’ (duivelsstenen). Dit meest zuidelijk gelegen Hunebed van Noord-Europa heeft een lengte van liefst 21 meter en is 1,70 meter breed. De aller-eerste bewoners van het gebied legden het omstreeks 2.000 voor Christus aan. De Hamalandroute leidt u aansluitend dwars door Heiden, een gastvrij stadje waar het prima toeven is. Bij Hotel Beckmann (Borkener Straße 7a, tel. 0049-2867-97470) is het mogelijk om fietsen te huren. Ook kunt u er op de tennisbaan een balletje slaan of een verfrissende duik nemen in het openlucht- en golfslagbad ‘Heiden SpassBad‘. Natuurliefhebbers zijn in de natuurgebieden ‘Schwarzes Venn’ en ‘Kranenmeer’ in hun element. Geen wonder dat een natuurpad rondom de dorpskern voert. En de natuurreservaten “Schwarzes Venn” en “Kranenmeer” lenen zich evenzeer voor een kennismaking. Een fietsroutegids van de gemeente Heiden biedt diverse beschreven routes.

 

Alvorens u verder rijdt naar Raesfeld, loont het zich nog een kort uitstapje te maken naar Marbeck.

Op het uit 1906 daterende station waant u zich in het begin van de twintigste eeuw. Andere blikvangers zijn Haus Engelrading (1726) en Heimathaus Marbeck.

Vergeet uw fototoestel dus niet!

Touristikinformation Gemeinde Heiden
Rathausplatz 1
46359 Heiden
Tel. 02867-9770

tourist-info@heiden.de
www.heiden.de

Tips:

  • Hunebed de ‘Düwelsteene’ (duivelsstenen), in het bos ca. 3,5 kilometer buiten het dorp.
  • Het verwarmde buiten- en golfslagbad Heiden SpassBad, Am Sportzentrum 3, 46359 Heiden, tel. 0049-2867-8333, freibad@heiden.de, www.heiden.de. Ernaast bevindt zich het Freizeithaus, een mini-golfbaan en het wandel-/natuurpad.
  • Natuurgebied ‘Schwarzes Venn’ is een ideaal wandelgebied. Aan de westkant op de grens met Velen ligt de artesische bron.
  • Station Marbeck-Heiden, Rhader-Straße, 46325 Borken, Baujahr 1906.
  • Vogelpark in het centrum van Heiden, met ´de bron van de ontmoeting´. Vanwege de bijzondere verlichting in de avondschemering een bezoek meer dan waard.
  • Heiden en directe omgeving beschikken over talrijke faciliteiten om sportief en actief bezig te zijn, onder andere paardrijden en fietsen.