Südlohn

In Südlohn komen sporen uit een bewogen verleden aan de oppervlakte. De beste plaats om uw auto te parkeren is het kerkplein. In de parochiekerk St. Vitus mag u de meest aansprekende gewelfschilderingen van het westelijke Münsterland aanschouwen. Een andere bezienswaardigheid ter plaatse is Haus Lohn aan de Lohner Straße, het enige vroeg-classicistische herenhuis in de hele regio. Het werd in 1795 gebouwd op de restanten van een oude burcht. Het omliggende park met gracht vervolmaakt het idyllische decor. 

Windmolen Menke:

Het eigenlijke symbool van Südlohn is de windmolen Menke. Deze naar Nederlands voorbeeld gebouwde torenwindmolen bevindt zich aan de rand van Südlohn. Om er te komen moet u een stukje richting Stadtlohn rijden en dan de borden volgen.

Touristinfo Südlohn
SOMIT e.V.
Winterswyker Str. 8
46354 Südlohn
Tel. 02862-417626

touristinfo(at)suedlohn.de
www.suedlohn.de

Tips:

  • Wandeling door de vroeger met muur en gracht omgeven stadskern met bezichtiging van de laat-gotische St. Vituskerk, met kunsthistorisch waardevolle fresco’s en bijzonder interieur. 
  • St. Vitus-Kirche, Kirchplatz, 46354 Südlohn, Pfarrbüro St. Vitus, Tel. 0049-2862-7125, www.kirchengemeinde-suedlohn.de
  • Landhuis Haus Lohn, Lohnerstraße 1, 46354 Südlohn. Aangezien het huis nog bewoond is, is het niet te bezichtigen.
  • Torenwindmolen Menke, Windmühlenstraße 4, 46354 Südlohn, tel. 0049-2862-7352. Het terrein rondom de molen is vrij toegankelijk, een rondleiding door de molen is alleen op afspraak mogelijk.
  • Fietsers hebben hier een directe verbinding met de Duits-Nederlandse vakantieregio (o.a. 100 Schlösser Route, agri-cultura Route, Rivierenlandschap Achterhoek-Westmünsterland, Flamingoroute).
  • Afwisselende gevarieerde, individuele programma´s (o.a. auto-/oldtimerralleys, wandel- en fietsprogramma´s en weekenduitstapjes)